Rigolele de dus - intre aspect vizual si functionalitate

Rigolele de dus - intre aspect vizual si functionalitate

De cand incalzirea in pardoseala a luat amploare si mai ales la constructiile noi se face trecerea la un alt tip de cabina de dus, amplasata direct pe pardoseala, in acest caz impunandu-se instalarea unui sifon capabil sa preia rapid scurgerea apei. Daca instalarea unei cadite o putea face orice intalator cu minima experienta, in cazul rigolelor de dus trebuie tinut cont de anumite detalii, panta de scurgere, inclinatia conductelor si adancimea de instalare a acestora in pardoseala.

rigola instalata venisio

Un avantaj major al rigolei de dus il reprezinta faptul ca permite pasirea in incinta spatiului de dus fara diferente de nivel si poate fi personalizata dupa bunul plac intr-o multitudine de variante. Sunt cazuri in care portiunea de pardoseala din incinta cabinei a fost placata cu pietre, mozaic sau alte materiale.

Din punct de vedere al functionalitatii, o rigola de dus permite preluarea unui debit ridicat de apa, fara sa permita acumularea apei si asta datorita suprafetei mari de colectare. In general, lungimile rigolelor pornesc de la 30 cm si ajung, functie de marimea cabinei, pana la 70 cm. Permit totodata filtrarea si curatarea cu usurinta a impuritatilor si a firelor de par pentru a se preveni infundarea conductei de scurgere si pentru asigurarea unui debit constant.

Exista pe piata o mutitudine de variante de rigole. Cei de la Wirquin au lansat variantele Venisio Slim, care au o adancime de instalare minima de 50 mm, fara pierderi de debit, reprezentand o solutie tehnica foarte buna atunci cand se doreste aducerea de modificari unei bai existente. Designul permite o instalare discreta datorita elementelor de mascare, cu finisaj metalic sau placat cu acelasi material precum pardoseala.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *