Mobilierul de baie, detalii utile intr-o incapere cu personalitate

Mobilierul de baie, detalii utile intr-o incapere cu personalitate

Mobilierul de baie se refera la orice tip de mobilier care este special proiectat pentru a fi utilizat intr-o baie. Acest lucru poate include elemente precum dulapuri pentru lavoar, coloane pentru lenjerie și unitati de depozitare. Este, in general, realizat din materiale rezistente la umiditate, cum ar fi lemn, lemn prelucrat, metal sau chiar plastic de ultima generatie si este disponibil intr-o gama larga de stiluri si finisaje pentru a se potrivi decorului oricarei bai. Unele mobiliere de baie includ, de asemenea, caracteristici precum iluminarea incorporata si oglinzi si poate include depozitarea pentru produse cosmetice și alte articole esentiale pentru baie.

Functie de tipul mobilierului acesta poate fi asezat pe picioare sau suspendat pe perete. Binenteles ca fiecare categorie are o constructie aparte. Cele pe picioare asigura spatiu mai generos pentru depozitare, intrucat se duc pana aproape de pardoseala, unde sunt sustinute de picioarle incorporate. Cele suspendate sunt ceva mai scunde, asigurand un spatiu gol sub mobilier dar si un aspect modern. Exista si varianta mixta, constructie suspendata amplasata pe suporturi frontale.

Idee amenajare baie utilizand mobilier suspendat din colectia Theia, ce include dulapul pentru lavoar, dulap coloana pentru depozitare in lateral si oglinda cu iluminare.

Amenajare baie mobilier suspendat

Mobilierul suspendat este instalat cu ajutorul unor suporturi speciale atasate la perete, care ofera stabilitate si sustine greutatea mobilierului. Instalarea suspendata poate oferi avantajul unei utilizări mai eficiente a spațiului, permitand si adaptabilitate la nevoile utilizatorului. Este recomandat sa se consulte un specialist in constructii sau sa se respecte instructiunile de instalare pentru a beneficia de siguranta in utilizare.

Idee amenajare baie utilizand mobilier pe podea, intr-o amenajare Retro

Mobilier baie pe podea

Mobilierul Retro, elemente traditionale intr-o baie personalizata

Stilul retro se referă la un stil de design care se inspiră din modelele si tendintele din trecut, cum ar fi anii 1920, 1930 sau 1950. Acest stil se caracterizeaza prin forme rotunjite, linii curbe, detalii bogate, ornamente complicate si materiale luxoase, cum ar fi lemnul masiv. Mobilierul retro poate contine dulapuri cu usi cu geamuri. O alegere potrivita pentru cei care cauta sa adauge un element de istorie sau personalitate in spatiul lor. Trebuie tinut cont ca acest stil este mai costisitor decat altele si necesita ca elementele care intra in componenta decorului sa fie in armonie si in acelasi stil.

Mobilier baie Retro

Stilul industrial intr-un decor minimalist aparte

Pe de alta parte, stilul industrial se inspiră din designul industrial al anilor 1900. Caracteristicile specifice ale acestui stil de mobilier includ liniile simple, formele geometrice, utilizarea de materiale brute și finisaje naturale, cum ar fi lemnul netratat sau metalul vopsit în negru sau gri. Poate adauga o notă de caracter si personalitate intr-un spatiu, oferind un aspect vintage, dar si modern in același timp. Este un stil versatil care se potriveste atat in spatii rezidentiale, cat si în spatii comerciale sau de birouri. Poate fi utilizat pentru a crea un contrast cu elemente mai sofisticate sau pentru a completa un decor deja existent.

Mobilier baie stil industrial

Mobilierul de baie din materiale precum lemn masiv sau metal poate fi reconditionat si poate fi o optiune buna daca doriti să actualizati aspectul mobilierului existent sau sa reparati piesele deteriorate. Există metode de reconditionare a mobilierului de baie, cum ar fi:

  • Vopsirea mobilierului: Daca doriti sa schimbati culoarea mobilierului, puteti vopsi piesele existente. Acest lucru poate fi făcut cu vopsele speciale
  • Reparatia: Dacă finisajul mobilierului este zgariat, daca piesele au suferit deteriorari, puteti opta pentru operatiuni de reconditionare si readucere intr-o conditie foarte buna, utilizand unelte si solutii speciale, indemanare si cunostinte in domeniu sau consultarea unui specialist. Se poate opta chiar si pentru un upgrade, prin inlocuirea sistemelor de glisare a sertarelor sau a manerelor, spre exemplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *